Maratonilta teknologiayrityksen johtoon – Surveypalin uusi toimitusjohtaja etsi määrätietoisesti sopivaa yritystä

Surveypalin toimitusjohtaja Tom Toivonen halusi löytää uudeksi työnantajakseen yrityksen, jolla on valmis tuote ja osaava henkilökunta. Blogipostauksessaan hän kertoo, miksi tuli juuri Surveypaliin.


”Olen Surveypalin uusi toimitusjohtaja Tom Toivonen. Työssäni aloitin 23. toukokuuta.

Päätin tammikuussa urani Microsoftilla, jossa työskentelin yli 14 vuotta. Kansainvälisen teknologiajätin jälkeen halusin nimenomaan suomalaiseen yritykseen, jossa pääsen hyödyntämään vahvuuksiani, eli jämäkkää johtamista ja myynnin kasvattamista tehokkaalla markkinoinnilla.

Olin viime kuukausina määrätietoisesti yhteydessä sopivan kokoluokan yrityksiin. Lopulta tiemme Surveypalin kanssa kohtasivat kuitenkin onnekkaiden sattumien summana niin kuin elämässä usein käy.

Neuvottelujen päätteeksi sovimme, että keskityn tuotteiden myynnin kasvattamiseen, mikä vapauttaa yrityksen perustajan Samuli Zetterbergin keskittymään tuotekehityksen johtamiseen.

Hyvä johtaja antaa ihmisten kehittää omia vahvuuksiaan ja tuo sitä kautta lisäarvoa yritykselleen. Koko tiimin ammattitaito vahvistuu, kun kehuu työntekijöitä niistä asioista, joita he tekevät hyvin ja tarvittaessa sparraa heitä tekemään työtään vieläkin paremmin. Johtaja tarvitsee myös tietynlaista jämäkkyyttä: Se, mitä tehdään, tehdään kunnolla.

Uskon, että työtä kannattaa tehdä siellä, missä se on mielekkäintä. Joskus se on toimistolla, joskus asiakkaan luona ja joskus jossain ihan muualla. Saavutukset ovat tärkeämpiä kuin työaika tai työpaikan sijainti. Haluan huolehtia siitä, että kaikilla Surveypalissa on sellaiset työkalut käytössä, että toimintamme on tehokasta ja joustavaa.

Vapaa-ajallani harrastan elämysurheilua. Koska olen erittäin hidas, pidän etenkin kestävyyslajeista. Pitkä ura hektisellä teknologia-alalla vaatii välillä samanlaista pohdintaa kuin pitkiin juoksumatkoihin valmistautuminen. Jos tekee merkittävän muutoksen urallaan, kuten nyt olen tehnyt, kannattaa miettiä, siirtyykö heti seuraavaan tehtävään vai hengähtääkö välillä.

Minä päätin pysähtyä hetkeksi nauttimaan harrastuksistani ja ajasta perheeni kanssa. Lopulta löysin juuri sitä, mitä lähdin hakemaan.

Surveypalilla on jo hyvä tuote ja taitava henkilökunta. Seuraava vaihe on kasvu.”